keluargaku

keluargaku

Sunday, August 23, 2009

Cuti-cuti Malaysia....

Nampaknya lepas ni sampai hari Sabtu nanti aku tak dapat jengok blog lagi sebab petang ni kami akan bertolak ke Penang , suami kena viva student USM esok. Hari rabu pulak dia ada appointment dengan company yg nak buat alat kat Sg Petani. Lepas tu kami akan bertolak balik ke Perlis intuk menjengok orang tua di kampung hingga Jumaat atau Sabtu. Tapi anak-anak yang kat sini dah cakap Sabtu ni depa nak balik rumah sebab hari Isnin cuti 31 Ogos....
Nampaknya minggu pertama puasa ni, aku tak lekat kat rumah, suami ajak kenalah ikut ( kebetulan cuti sekolah pulak tu). Kalau ikutkan hati seronok lagi duduk rumah, nak buat amal ibadat pun lebih selesa...tapi, tak pelah, cuba-cubalah juga buat takat yang termampu.....So, Sabtu nanti inyaAllah kita jumpa semula...

6 comments:

Kembara Kelana said...

fatie...kau sayang abng rosli tak?? betul kau sayang abang rosli? betul?? kalau kau sayang, jangan banyak citer..ikut, karang, hati dia terluka......kau kena ingat kat luar tu ramai janda, anak dara tua, anak dara muda...sentiasa bersedia...aku pesan jer tie...sebagai kawan

fati said...

Sapa tak sayang laki oii........ hehehe, tu yg ikut pi merata....

Aku Pengail said...

Fati..patuh kat suami tu kan ibadah.. Ibadah tu kan bukan setakat solat dan baca Quran aje...

hafizah said...

Pati, betul tu. Pergi temankan suami memang ibadah. Kalau dia minta awak pergi tu dah wajib hukumnye. Lebih patut di buat dari amalan2 sunat. tapi tentu saja kat Penang ke kat Perlis ke, boleh juga bertarawih atau tadarus.

Azida said...

Salam. Fati,....sebenonya dia yang terlebih sayang kat fati tu... takut nanti kalau tinggal lama2... masa ke pasar ada orang ngorat pulak... hehehe... jangan marah ye abang rosli... tengah puasa ni...

Kembara Kelana said...

kau pun sama azida..sebab pada aku kau tu masih mengancam jugak lagi.. ha pun sama...jadi aku nengok kau bertiga ni, ha, fatie dan jida ni memang pandai jaga badan...cuma ha aku tak jumpa lagilah..

hei, geng..raya ni macamana ..nak jumpa dimana..itu hari ha dah offer rumah dia cuma tarikh dan masa tak tentu lagi..aku dapat datang kalau hari sabtu atau ahad. harap ha lah buat cadangan..