keluargaku

keluargaku

Tuesday, November 24, 2009

Penat

Rasa macam nak semput je. Terkejar sana terkejar sini. Pelbagai hal yang perlu di uruskan. Agaknya disebabkan aku ni jenis lembik ( mudah penat), aku rasa macam aku ni sebok benar je..... Pakwe aku tu aku tengok macam tak penat je.... tapi jadual hidup dia (rasanya aku memang tak mampu nak ikut rentak dia)...masya Allah, boleh pengsan kalau kena kat aku. Mana nak mengulang emaknya yg sakit di utara, mana dgn urusan kerja yang sekejap kena pergi mesyuarat sana sini, mana dengan urusan anak yang nak kawin tak berapa minggu lagi.....
Itu bab pakwe akulah yg menguruskan hal-hal yg 'makro', jadi terpaksa aku ambik alih hal-hal yg mikro ni ( yang remeh temeh ), urusan anak-anak, rumah, persiapan bilik pengantin, catering, baju, mak andam.... Itu pun dah rasa macam nak demam je.... dulu, gitulah agaknya mak aku rasa masa aku nak kawin kot..... tapi nenek aku yg bantu banyak dan sedara mara sekeliling pinggang, sedangkan aku?....... 'dagang' di tempat orang....huhuhu

8 comments:

hafizah said...

Salam Pati. Kesiannye baca entri awak. Memang kekadang Ha pun rasa macam tu. Belum lagi nak buat kenduri. Macam tak menang tangan gitu. Tapi kalau dah tak terkejar tu, Ha selalu tulis,buat checklist. Baru nampak apa yg dah buat, apa yg baru separuh jalan dan apa yg belum cuit. Ada tak yg ahli keluarga kita boleh bantu. Barulah tenang sikit.
Bunga awak dah siap. Bunga pinang tu pun dah ada kat rumah saya. Nanti balik je boleh start buat.
Ada apa2 lagi yg nak saya tolong ke?

fati said...

Terima kasih bebanyak Ha... awak dah tolong kurang kan beban kita sikit, alhamdulillah...
Eh...awak kat Australia tu cuti betul-betul. Kita rasa nnt bila dah habis semua ni kita nak ajak pakwe kita pi cuti jugaklah.... kita kesian betul kat dia....

hafizah said...

Idea bagus tu. Honeymoon lagi la kiranye. Nanti pengantin tak pegi honeymoon, mak ayah pulak yg pegi.
Tu tak pe lagi. Jgn balik, Ein dapat adek sudah!!!

fati said...

Hahahaha.... bayangkan..... Ari tu kat face book, mimbar pun kata mcm tu, md Noor pun sama....boleh haru biru Ha kita.....heheheh

Kembara Kelana said...

jangan cakap penat...jangan mengeluh...cakap seronoknya...dapat pengalaman baru..kata kata kau akan jadikan along rasa bersalah nanti..tak kan kawin perlu ada rasa bersalah...aku tertarik mikro dan makro tu...kau ni dah macam perancangan startegik pulak...hehehehe, bini prof lah katakan....aku akan tolong makan 1312 nanti...

fati said...

Sop....betul kau cakap tu.... tapi aku tak mengeluh sebab penat...hehehe, aku ,mengeluhkan benda lain, bukan pasal kenduri along ni....

Teja said...

kuatkan semangat kak fati... demi kebahagian anak2, tntu nnt mereka sgt berterima kasih kerana akak berjaya mengurus majlis mereka dgn cemerlang...

tkde org lain yg mereka harapkan selain ibu sendiri, hanya akak yg mereka ada... moga akak sentiasa brsemangat mengurus hal anak2.

fati said...

Tima kasih Teja bagi akak semangat lagi berkobar....ewah! Sakit kaki pun tak terasa...hehehehe