keluargaku

keluargaku

Monday, May 18, 2009

Tak lekat di rumah

Khamis 14 Mei, sedang menunggu masuk maghrib, cik abang ni suruh kemas baju ikut dia ke KL kerana dia ada pertandingan Pameran ITEX 2009 di KLCC sampai hari Ahad. Kebetulan Ein tak berapa sehat, dia susah hati nak tinggalkan aku berdua dgn Ein...katanya, takpe, duduk je di bilik Hotel Royale Bintang, sambil ajar Ein (sebab ein nak mid-year exam). Lepas Isya', kami pi klinik ambik ubat dan mc Ein, terus bertolak ke KL.
Sabtu 16 Mei, malam kami balik Tg Malim sebab katanya hari Isnin pagi-pagi dia kena pergi ke Seremban pulak, ada Pertandingan Penyelidikan Pendidikan peringkat Nusantara.
Ahad 17 Mei, pi kat asrama Iqah, lepas makan tengahari, hantar makanan dan duit belanja Iqah.Tut, tut....dia suruh aku kemas baju sekali, nak ajak aku pergi Seremban petang tu jugak lepas pi kat Iqah....kami bermalam di Klana Resort Seremban.
Isnin 18 Mei, Selepas juri selesai mengadili projek depa, kami pulang semula ke Tg Malim, ini disebabkan dia terpaksa menghadiri mesyuarat Senat Universiti keesokkan harinya....
Hari ini 19 Mei, aku mengemas rumah dan mendobi baju yag berlonggok ni, sambil menyiapkan Ein yg mula exam hari ini, esok exam untuk sekolah agama pula bermula....rasa macam mak ein je yg nak periksa, jenuh pesan macam-macam.....

4 comments:

Kembara Kelana said...

sibuk jugak kau mah...aku takut abg rosli ada plan lain...kut, bukan bawak saja...

fati said...

Kan aku ada pengiring....payah sikit, hehehee

Member Hj Md Sirat said...

Aku tertanya-tanya mana kau? tak sihat ke atau ada hal tak baik ke. Alhamdulillah kau tak de apa-apa.

fati said...

Tima kasih lah Bar kau ingat kat aku...hehehe