keluargaku

keluargaku

Sunday, March 6, 2011

Penatnya.....

Hujung minggu baru lepas, aku, Ana , Ein dan amilia ke Jln TAR KL mencari barang-barang keperluan untuk Ana dan yang lain-lain. Pakwe tak ikut sama sebab dia ke PD dgn Fakulti Sc UPSI, mesyuarat selama 2 hari di sana. Dia izinkan kami pergi KL.... yahooo! Apalagi...beraya hindu lah kami berempat!
Kami bertolak pukul 9 pagi dari rumah...konon2 nak senang cari parking nanti. 9.40 dah sampai KL .... tapi bila nak masuk Jln TAR aje, polis ada buat road block merata! Rupanya di Dataran Merdeka ada program askar. Alamak...terpusing-pusing kami cari jln nak parking dekat dengan Jln TAR tu. Last2 kami masuk parking kat Komplek Pertama...apa nak buat, jenuhlah kami membetis .....
Bila jumpa Nagoya, kami masuk... jumpa Kamdar, kami masuk...., jumpa Semua House, kami masuk, jumpa kedai renda reben kami masuk.... tu tak termasuk arkid2 tudung sepanjang Jln TAR tu.... Pinggang dan belakang aku dah rasa berdenyut2 macam nak giler! Bila masuk SSF, aku rasa dah tak larat nak mengheret kaki lagi! Jumpa kerusi je, aku duduk....
Hampir pukul 4 ptg kami masuk ke Restorant Zam-Zam, Ana order Martabak dan nasi beriani, aku pi solat zohor dgn bebudak kecik tu. Tengah makan hujan turun dengan lebatnya! Ana kata, macam mana ni mak, Jackel n Aryani kita tak pi lagi.... Aku kata, takpelah, kita makan pelan2, then boleh mak solat asar terus ( tak boleh jamak sbb tak cukup marhalah). Lepas makan , aku telan pil pain killer ( utk sakit belakang aku!)
Lepas solat asar, hujan reda sikit, kami keluar dari restoran tu, berjalan perlahan2 menuju ke Jackel. Kami di situ sampai maghrib dan solat maghrib pulak kat situ. Keluar dari Jackel terus ke Aryani...sampai kedai aryani tu nak tutup, baru kami beredar ke Komplek Pertama.... dan bayaran parkingnya RM 22.50 ( macam maskawin kat Johor!)

3 comments:

Za Nans said...

wahh.... raya sakan la ye akak dh terlepas ke jln TAR. puas hati dpt shopping sesuke hati kaaannsss...

fati said...

Release suma tension Za!hahahaha Kad pun nipis Za!

Za Nans said...

akakkk.... meh join segmen ni http://nans-tera.blogspot.com/2011/03/segmen-apa-kata-kamu-tentang-cinta.html

kalau tk bz la... hehe