keluargaku

keluargaku

Saturday, September 26, 2009

Satu Hari Di Hari Raya

dengan pakwe

dengan sepupu
double "Pati"
dengan maksaudara
di rumah tok saudara
dengan pakteh ( abang ayah)
dirumah mak saudara
bersama ayah dan adik-adik serta abang di Pahang
keluarga aku dengan ayah dan makNe
Bersama emak di Johor..


Satu hari di hari raya
kulihat wajah suci ibuku
kulihat wajah kasih ayahku
kugembira......

Begitu kena sekali lirik itu dengan raya tahun ni. Seronok sungguh aku beraya tahun ni setelah beberapa tahun tidak meraikan raya pertama di Johor. Sambil beraya aku menjemput saudara-maraku yang sempat aku ziarahi untuk menghadiri majlis perkahwinan along di bulan dec nanti.

11 comments:

Kembara Kelana said...

aku suka nengok abg rosli bergaya...dgn baju kuning...sejak akhir ni dia pandai bergaya aku nengok..kau biar betul fatie...

bong said...

Tengok gambar kau kuat betul peluk abang Rosli tapi abang pun tak kurangnya
Memang sepadan dan secocok masih ada auranya orang muda tengok tentu kagum

fati said...

Hidup kita tak lama Bong... masa ada hayat ni peluk puas-puas.... nanti bila dah takde taklah rasa terkilan....hehehe

Aku Pengail said...

Keliling setengah semenanjung kau tawaf tu Fati.. Apa pun kau semua dah selamat menziarah dan balik ke TM. Syukur..!
Satu aku lum dapat rasa masa raya ni ialah 'ayam kampung goreng'!

mrs jannuri said...

Fati, kuningnya tahun ini.. cantik, kalau anak Sal yang bungsu tu nampak mesti suka.. Tiap-tiap tahun dia suggest buat camni tapi selalunya end up bercolor-color..

fati said...

Ini kerja anak-anak Sal, kita ngikut je...ayah dia pun dah tak terkata apa, dominannya anak pompuan dalam bab baju...hehehee ( raya tahun depan pun depa dah siap book colour!)

hafizah said...

Salam Pati. AMBOI!!!! Kuningnye!! Tentu keluarga2 diraja jaki. Ni ada satu lagi kesultanan ka??? Melaka atau Penang. Depa tak de sultan. Ini kot kerabat sultan Melaka yg lupus dah kenbali??

fati said...

Hahaha....nasib baik sultan-sultan tu tak nampak kami, kalau tidak mmg depa jealous habis!

pakroslan said...

Salam Fatimah,
apa ilmu yg kau pakai, pak we kau tu semakin hari semakin muda dan semakin kacak rasanya...

fati said...

Ilmunya pakroslan..... dapat bini macam aku yg lurus bendul....hehehe, kepalanya tak pening!

pakroslan said...

Salam Fatimah,
maaf dgn lurus bendul tu...