keluargaku

keluargaku

Friday, November 6, 2009

Hujung Minggu 4

Pakwe takde rumah....pukul 5 pagi tadi dia bergegas ke airport untuk ke Langkawi kerana ibu saudaranya meninggal dunia. Kesian dia.... terkejar kesana- terkejar ke sini... dan ada 32 tesis yang perlu di tanda.
Aku? Aku akan cuba siapkan keperluan untuk bilik pengantin dengan bantuan Ana. Alhamdulillah, Ana dah habis exam dan balik rumah. Aku tak suka memanjat tangga (untuk gantung langsir) sebab aku mudah gayat. Kerja -kerja menggantung tu mmg aku serah kat Ana.
Aku juga akan menulis alamat kawan-kawan dan saudara mara yg aku dapat pada kad jemputan kawin. Masih banyak lagi yg perlu di jemput. Sebahagian sudah di pos...
Semalam aku baru teringat yang kami masih belum cari lagi kumpulan kompang untuk mengarak pengantin lelaki nanti. Takkan pengantin lelaki nak jalan senyap-senyap ek....
Apa lagilah yang aku belum ingat .....

11 comments:

Kembara Kelana said...

fatie
kau sehat ke fatie?

fati said...

Sihat Sop, alhamdulillah. Tapi sebok sikit...sebab pakwe selalu takde rumah, everything kena buat sendiri...huhuhu

Kembara Kelana said...

fatie
ramai dah beri kau alamat? kau boleh call jer terus kau boleh cari jugak kat sini http://smsjohorkluang.blogspot.com/2008/08/info-batch-1974-1978.html#comments

bong said...

Fati alamat aku

Mohd Zaidi bin Ibrahim
Felda Wilayah Kuantan
Bandar Indera Mahkota
25200 Kuantan
Pahang Darul Makmur

fati said...

Tima kasih bong

pakroslan said...

Salam Fatimah,
kadi dah jemput?... Cari tukang tahan hujan sekali...

fati said...

Hahahaa...aku kena panggil bomoh hujan dari Johor ni...!!!

bong said...

Bomoh hujan dr JB budak Jln Rahmat, Kg Melayu Majedee yg pernah menuntut dgn org Indon dan org Asli.

Aku Pengail said...

Bagio...sekali masuk..buat aku tersedak..

Fati..aku syorkan ko buat check-list..
siap je ko tick.
Aku kalu gi mancing pun wat checklist gak tau!Ni lagi kenduri kahwin..!

pakroslan said...

Salam Fatimah,
Sebagai seorang kawan aku rasa berdosa rasanya kalau aku tak ingatkan kau tentang ini.... Apa lagi inilah satu satu majlis yg amat penting dalam hidup kau...
"Dah Potong"...???

fati said...

Haaa? 'potong' apa?