keluargaku

keluargaku

Wednesday, January 2, 2013

Supir

Yeah Hahh.... !
2 Jan dah start semula jadi supir. Hantar dan ambik  Ein dengan amilia dari sekolah kebangsaan dan sekolah agama. 
3 Jan tambah lagi sorang penunpang, Iqah...... hantar Iqah ke Giat Mara di Kalumpang, sementara tunggu result SPMnya keluar. Dia kata sama je dgn kekawan yg kena PLKN, cuma dia boleh balik tidor kat rumah sendiri je.
Idea untuk mohon kursus di Giat Mara adalah idea pakwe aku. Dia tengok anak kawannya buat kursus tu, dah boleh jahit baju. Dia nak Iqah dapat skill menjahit tu. Kalau mak dia yg ajar sendiri tentu tak jalan .... so hantar giat mara tu, profesional sikit....heheheheh . 
So, memang pakwe aku tu suruh anak dara dia ambik kursus Dressmaking n fesyen, selama 6 bulan, then dapat sijil.....
Jadi selama 6 bulanlah aku akan berulang alik ke Kalumpang pukul 8 pagi dan ambik 5 petang selain memang permanent supir untuk Ein dan Amilia....huhuhu
Dan sebagai imbuhan...... pakwe aku tukarkan myvi aku kepada Honda Jazz Hybrid baru! Alhamdulillah, bersemangat giler supir nih!

3 comments:

nadz said...

Assallamualaikum,
Terima kasih kerana melawat blog saya tak lama dulu...Puan ada bagi comments mengenai bunga bakawali. terima kasih. Yer saya dah gambar lihat bunga bakawali kt rumah puan tu..memang berbeza dari yg saya punya.. Insyaallah ..apa salah kita bertukar keratan..
Dulu saya pernah belajar kat UPSI, Tanjong malim..benih bakawali ni saya ambil di tg malim juga masa tu..masa tu Taman Universiti masih baru..ada salah satu rumah tu ada tanam..so saya minta...

Za Nans said...

wahhh akak... honda tu, smlmt menjalani tugas sbgai supir..

hehehe...

fati said...

Hehehehe.... Za, dpt jazz tu pun lps puas merengek..... hihihihi