keluargaku

keluargaku

Wednesday, July 25, 2012

Kekawan MPPM

 1st year...minggu orientasi, ni kekawan satu kelas,
Sains dan math



MPPM ni adalah Maktab Perguruan Perempuan Melayu Melaka. Aku masuk MPPM batch 81/83, batch pertama pengajian perguruan jadi 3 tahun. Dah lama akku mencari kekawan MPPM kat fb. Minggu lepas baru aku jumpa fb 'group mppm 81/83....seronoknya aku! Sejak keluar dari MPPM kami mmg lost contact langsung....maklumlah, memasing sebok dgn memulakan kerja dan memulakan keluarga.... harap-harap nanti adalah yang rajin nak buat reunion batch ni..... insya Allah


ahli dorm F masa 1st year...dgn kak seniors





geng satu rumah sewa masa 2nd year
 
geng pasukan pengakap

pakaian rasmi mppm
 
3rd year-mula pakai tudung dan foto kanan sekali ( yg bertutup kepala) 
Kak Jay ( Jamaliah Ahmad) roomate..... dimana kakJay?
 
posing depan maktab... nak pi latihan mengajar kot....

5 comments:

za nans said...

Aiks, akak study kat mppm ke? Dh tu ngape tk ngajo kak?

fati said...
This comment has been removed by the author.
fati said...

Ngajar....., lepas balik dr UK, tengok anak2 huru hara balik sekolah di m'sia, pakwe suruh stop, ajar anak sendiri bagi pandai katanya, then akak further study kat utm, elok grade je, lekat si bungsu, so, tertutup terus peluang nak kerja semula....

za nans said...

xpe le akak, duk rumah pun best jugak blh belek2 pokok, hias2 rumah... mcm2 blh buat. tntu umah akak berkilat sll.... seronokkk

MANISAH said...

Assalam...Mana kak Jay ya...dia jadi ketua dorm R Bawah d MMPM dulu. Kalau ada jumpa dia kirim salam saya pada dia. Norijah mula posting kena ke Pahang satu kampung saya. Last dengar dia dah balik Melaka. Saya dulu (I) 2 - tesl -82/84.