keluargaku

keluargaku

Monday, April 23, 2012

Musang berjanggut

Semalam lepas tidorkan bebudak tu, relax kejap depan tv, melepaskan penat lepas gosok baju sekolah. Sekali dengar lagu "jangan adik angan-angan" dalam filen Musang berjanggut. Panggil pakwe tu.... tu lagu nostalgia kami.
Masa aku sekolah dulu, masa pakwe baru mula nak kenen-kenen kat aku, bila aku lalu kat kakilima bawah sekolah, pakwe ni suruh kawan dia nyanyi lagu tulah! ( Dia malu nak nyanyi kot!), Bila aku langut atas ( kelasnya di tingkat paling atas), aku tengok dia senyum-senyum malu.... kawan yang disebelahnya yang tunjuk-tunjukkan pakwe tu kat aku kata" abang amoi kirim salam"...hahahaha takde mulut nak cakap sendiri.....
Untuk perhatian....kami tak 'couple' pun masa kat sekolah....
Kalau jumpa kekawan sama sekolah, pakwe aku akan cakap....'bukan dia ngurat aku, tapi aku ngurat dia!.....  hahahaha.... sabar je!

8 comments:

bong said...

la ni pakwe kau berjanggut...hehehe

fati said...

Aku suka tengok dia berjanggut....

che mid said...

kenangan manis terimbau kembali bila terdengar lagu dulu-dulu.. senyum simpul sendiri dibuatnya..

bong said...

janggut tu jadi penggeli dan ransangan...hehehe...kite ni dah 5 siri...

bong said...

kau suke pakwe kau berjanggut sebab takut dia dingurat...tapi kau tau tak janggut tu le yg menyebabkan saham dia naik...pembawa rezeki...

fati said...

Yelah Che' Mid... lagu2 lama ni banyak nostalgianya...

Hahaha...ko ni bong! Dulu pakwe tu x de janggut, nampak mcm budak cacing je, aku suruh simpan ( sunnah nabi), sejak dari mula kawin lagi....

kembara kelana said...

lagu tu memang ever green,..

Sukimin bin Juki said...

Hehe lucu..... Masa zaman sekolah kalau cerita p.ramlee main kat tv, mesti penuh 'panggung' kat asrama